CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 14 December 2011

Kereta umi Accident part 2

Bismilahirahmannirahim

Selepas tue x sampai lebih kurang 10 minute abg jang dtg dengan kawan2 dyer dengan 3 buah kereta sebelum ayah bdk lelaki itu sampai.

Ayah :Kau nak ganti rugi x,engkau dahlah bla....bla ....bla..

bdk lelaki tu :Pc bagi signal lambat time nak masuk baru nak bagi signal.

Ayah :Oh engkau jgn nak caka tipu erk. kereta yang ada belakang aku blh jer
nampak signal kerta kenari kan tinggi,engaku sebenarnya yang bawak
laju.

bdk lelaki tu :diam jer

Ayah :okey sekarang ini engkau nak ganti x,kalu x aku pergi report polis
kita pergi selesaikan dekat sanalah.

Ayah bdk laki :pergilah report

Ayah :Okey,baik kalu nak selesaikan mcm tue (ayah terus masuk kereta)





Ayah bdk tue terus gi dekat kereta ayah





Ayah bdk laki :Erh bang kita bincang elok2 anak saya baru lesen P

Abg jang :Doh tue tadi bakpe gong sangat = mean berlagak .

Ayah bdk laki :okey sekarang nak berapa,sekarang nie jgk saya pergi keluarkan duit dekat bank.




lepas tue ayah bdk laki bg duit & salam ,minta maaf banyak kali kot




Okey sekarang masalah ini sudah selesai,tapi nak cari pintu yang sama dekat kedai ganti balik pintu kemek itu agak susah lah.Semalam lepas balik kasih dan ayah sama2 survey diinternet & jumpa ada orang jual pintu kenari dibaling kedah.

Kebetulan ayah weekend ini pergi perlis ada urusan disana jadi mudah sikitlah nak beli kereta pintu kenari.Apapun semua yang berlaku menjadi pengajaran bagi kasih sekeluarga.Moga Allah memelihara kasih satu family Amin .