CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 10 July 2012

Dapat Anugerah


Anugerah Pelajar terbaik Fakulti Pendidikan jatuh kepada 

Wan Khalidah Binti Wan Khadir *tudung kuning 

Tahniah Ida dapat anugerah pelajar terbaik ~ siap pesan  dekat ida lagi sebelum konvo ida mesti dapat anugerah kan sebab setiap  sem dapat 4flat. x  semua orang boleh dapat 4 flat setiap sem tapi awak  boleh. Tapi kan "awak mesti berterima kasih dekat saya jugak sebab kita 1 group segala kerja group kita buat bersama .hahaah 

Tapi nak ucap jgak dekat 

kawan saya seorang lagi Nor Syamimi Inani *tudung hitam  sebab dapat anugerah pelajar terbaik kos kami .
Kalu dulu - dulu bilik kami dekat 1 aras jer selalu bincang sama -sama walaupun bukan 1 class kami sangat rapat,sampaikan time kena micro @ makro teaching selalu takut &  duk berlatih seorang jadi cikgu seorang lagi jadi anak murid dekat tangga asrama sebelum bentang depan pensyarah.*tangga asrama pun jadilah  .
kadang - kadang  paksa roomates jadi anak murid kami .



kami bertiga memang rapat sebab kami 3 orang kena tempat pratikal yang sama nung disemenyih x dok orang nak duduk tempat tue.






kali pertama Mimi masuk class,kami 2 orang duduk belakang jadi guru besar hahaha .*Mimi siap tulis nama dyer lagi dekat papan hitam .



Mimi mengajar pelajar tahap 1 sesi pagi 
Saya dan ida pulak mengajar tahap 2  sesi petang 




sebahagian pelajar sy yang datang rumah sewa kami *sebelum Ramadhan tahun lepas 

hari - hari duduk pujuk ustazah nak datang rumah padahal rumah sebelah  jer rumah taman kan .
Pengalaman yang paling x lupakan masa nak abis pratikal 
anak murid semua siap  nangis  call lagi siang malam *jangan pindah ustazah hahaha 
sampaikan pagi sebelum kami bertolak balik kekampus hantar segala laporan dekat fakulti dengan keadan rumah yang bersepah dengan barang - barang yang x siap packing  datang pelajar dengan mak ayah dyer lagi nak bergambar dengan ustazah.*malu teramat lah dengan keadaan rumah time tue .

rasa kelakor pulak dengan budak - budak nie,tapi diorang memang baik sampai sekarang masih lagi contact dengan saya .


P/s:Ida N Mimi tahniah sekali lagi .Nie hadiah untuk awak berdua *sampai bila - bila pun jangan lupakan saya tau .

 


Monday, 9 July 2012

Konvo




Alhamdulilah baru - baru nie saya baru jer konvo 
setelah berpenat lelah beberapa tahun akhirnya hutang dibayar .

Terima kasih kepada semua yang sudi hadir,memberi hadiah bunga,buku terutama 
Umi Ayah dan 
untuk satu - satunya kakak yang saya ada 
zahidah khairunnisaa bersama keluarga 
dan adik - adik .
Turut bersama 
sahibah - sahibah yang meraikan hari bersejarah kami .



Alhamdulilah pergalaman kali pertama naik pentas konvo cukup mendebarkan takut terjatuh,silap langkah berjalan sebab semua mata mermerhatikan kita .

Tapikan saya sebenarnya hampir nak jatuh time nak naik tangga nasib sempat cover ..fuh!


yang paling tak tahan kakak saya & adik saya ketika nama saya disebut masa tue  diorang tengah shopping dekat tapak konvo then  
"erh...nama elah hahaha nanti cakap kat dyer kita dengar nama dyer jer "
"ceh !" 

bukan main sebelum nak masuk dewan nak tengok elah nak naik pentas tapi dekat skrin diluar.








                                                     Syukran Akif bagi hadiah dekat mak jang 









kesian dekat Akif tunggu mak jang lama - lama dekat luar dewan.bukan main action yerk 











Bersama sebahagian keluarga yang hadir.

bersidang waktu  petang agak rushing,sebab pukul 1.30 dah kena masuk dewan dengan perut yang tidak diisi + rushing nak balik trg malam itu jugak .Esok kan kerja pukul 5.00 keluar dewan ,5.45 terus balik ,2.30 pagi sampai dikuala terengganu .Esok mengajar didalam kelas agak mengantuk,Alhamdulilah anak murid memahami.




p/s: debaran 13 JULAI ini makin dirasai .Ya Allah



Tuesday, 3 July 2012

Expo 1 dekad smakl




Assalamuailaikum w.b.t 

Alhamdulilah baru - baru nie saya sempat hadir ke Expo 1 Dekad Smakl bermula 28,29 30 Jun .Dah beberapa kali dah expo dah yang nie kali pertama saya join sebab sebelum - sebelum nie saya x sempat nak balik .

Rasa sangat gembira sebab expo kali nie ramai sangat yang hadir,macam - macam program telah diatur dan saya tak sangka Expo kali nie sangat meriah .


Dan paling best saya dapat turut sumbang tenaga dalam Expo kali nie.







salah satunya nie hah 

terserlah bakat kami malam tue ,kami buat persembahan *majlis makam malam ~ malam penutup Expo 1 Dekad 












hew ..hew .hew 

jangan percaya dengan gambar tue 
sebenarnya mana mungkin kami buat persembahan malu + segan kot 
tetamu dahlah hampir 1000 orang yang hadir 



tugas kami adalah sediakan 1000 doorgift utk tetamu yang hadir * yg nie rumah Mc nani jadi rumah urusetia 2 hari 1 malam kami berperang dgn doorgift , lepas tue kami jaga bahagian pendaftaran apa- apa masalah rujuk bahagian kami




 sebahagian pemudi Terengganu .


rasa seronok + gembira dapat berkerjasama dengan pemudi Terengganu ,kami sama - sama hias meja untuk 1000 orang tetamu ,check segala barang untuk majlis makan malam,kalau  dulu tidak kenal jadi makin kenal + rapat dah jadi macam adik beradik pulak pakai baju pun sama.Sampaikan orang kata ramainya anak dara *pemudi  Terengganu .


p/s: 
Paling best dapat jumpan Gen 2 > Afifah,Kham ,Faatihah,Rumaisa'
Syukran untuk K.Raihanah tumpangkan saya sebab takut bawa kereta seorang-seorang ,confirm balik lewat malam.
7.7 Hari konvo saya & tahniah untuk my bestfriend  dapat anugerah .
15.7 Menunggu keputusan antara hidup dan mati .*Moga Allah Makbulkan Amin .



YA ALLAH MUDAHKAN .